Op de site van dr. Oetker zijn allemaal recepten te vinden.
Van appeltaart en slagroomsoesjes tot cupcakes en muffins.
Dit is een recept van cappuccinotaartjes:
Ingrediënten:Dr. Oetker Mix voor Muffins
125 g boter of margarine
2 eieren
50 ml sterke koffie (koud)
ca. 150 ml koffielikeur of koffiesiroop
125 g mascarpone
250 ml slagroom
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
chocoladekoffieboontjes
Dr. Oetker Chocoglazuur
Extra nodig:
eventueel muffinbakplaat
spuitzak met stervormig mondje
Bereidingswijze:
Bereid de muffins volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter, eieren en koude koffie. Vul 9 cakevormpjes met het beslag en bak ze 5 minuten langer dan de aangegeven baktijd. Neem de muffins uit de oven en laat z 10 minuten uitdampen.
Prik met een bakpen of breinaald in elke muffin ca. 6 gaatjes en besprenkel de muffins met de koffielikeur of siroop. Doe dit in delen, zodat de likeur of siroop door het muffindeeg wordt opgenomen. Laat de muffins helemaal afkoelen.
Neem de muffins uit de papieren vormpjes en zet ze in een schaal of bakvorm. Roer de mascarpone los met slagroom en 2 zakjes vanillesuiker. Klop dit met een mixer met garden luchtig en spuitbaar. Spuit op elke muffin een grote rozet room. Druk bovenop in de room een koffieboontje en zet de muffins in de koelkast. Laat ze ca. 3 uur opstijven.
Smelt Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en lepel het over de room op de muffins.
Ga naar de site van dr. Oetker
125 g boter of margarine
2 eieren
50 ml sterke koffie (koud)
ca. 150 ml koffielikeur of koffiesiroop
125 g mascarpone
250 ml slagroom
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
chocoladekoffieboontjes
Dr. Oetker Chocoglazuur
Extra nodig:
eventueel muffinbakplaat
spuitzak met stervormig mondje
Bereidingswijze:
Bereid de muffins volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter, eieren en koude koffie. Vul 9 cakevormpjes met het beslag en bak ze 5 minuten langer dan de aangegeven baktijd. Neem de muffins uit de oven en laat z 10 minuten uitdampen.
Prik met een bakpen of breinaald in elke muffin ca. 6 gaatjes en besprenkel de muffins met de koffielikeur of siroop. Doe dit in delen, zodat de likeur of siroop door het muffindeeg wordt opgenomen. Laat de muffins helemaal afkoelen.
Neem de muffins uit de papieren vormpjes en zet ze in een schaal of bakvorm. Roer de mascarpone los met slagroom en 2 zakjes vanillesuiker. Klop dit met een mixer met garden luchtig en spuitbaar. Spuit op elke muffin een grote rozet room. Druk bovenop in de room een koffieboontje en zet de muffins in de koelkast. Laat ze ca. 3 uur opstijven.
Smelt Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en lepel het over de room op de muffins.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten